Produkcja własna

Dzięki tradycyjnym metodom produkcji zapewniamy klientom stale ten sam, niepowtarzalny smak i wysokie walory zdrowotne produktów. Znajduje to uznanie u konsumentów, a nam przynosi dużo satysfakcji. Działalność produkcyjna „ Społem” prowadzona jest w 2 zakładach własnych usytuowanych na terenie miasta Włocławka.
Piekarnia nr 1 -  Ciastkarnia ul. Kruszyńska 33 tel. 0-54 234-69-18
Piekarnia nr 4 ul. Pogodna 12 tel. 0-54 231-57-54

Produkujemy wyroby piekarskie, ciastkarskie, bułkę tartą oraz butelkowany Żurek Staropolski. Wyroby sprzedawane są w sieci własnych sklepów zlokalizowanych na wszystkich osiedlach miasta Włocławka , a także w rozmieszczonych w całym mieście sklepach odbiorców zewnętrznych. Wyroby „ Społem” produkowane są w oparciu o tradycyjną technologię i sprawdzone przez lata receptury, bez udziału polepszaczy i konserwantów. Oferta asortymentowa jest bardzo urozmaicona i ma na celu zaspokojenie gustów jak najszerszej klienteli.
Mając na uwadze zdrowie kupujących nasze wyroby produkujemy:



Nasze wyroby:

 

 












Nasze Nowości które warto polecić !!!

   
Chleb z większą zawartością błonnika 0,3 kg. 
Jest to pieczywo dla dbających o zdrowie i figurę. Zawiera w swym składzie duży udział mąki żytniej, a dodatkowo wzbogacany jest błonnikiem pszennym dodawanym do ciasta.  Obtoczenie kęsów ciasta w otrębach pszennych korzystnie wpływa na jego smakowitość zwiększając ilość błonnika w wyrobie.
Błonnik to ważny produkt w diecie odchudzającej i przeciwcholesterolowej. Nie jest trawiony przez enzymy układu pokarmowego człowieka. Pęczniejąc powoduje uczucie sytości, reguluje pracę naszych jelit i usuwa z organizmu substancje szkodliwe.

                               
 

 Chleb swojski 0,7 kg.

Jest to pszenno-żytni chleb wypiekany na zakwasie z niedużym dodatkiem drożdży. Skórka nacięta w kratkę i omączona decyduje o jego apetycznym wyglądzie. Duża gramatura korzystnie wpływa na smak i aromat miękiszu.



W 2010 roku "Społem"  Powszechna Spółdzielnia Spożywców otrzymała dofinansowanie z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego na projekt:
"Modernizacja Piekarni nr 1 we Włocławku"
Umożliwiło to przeprowadzenie remontu i przeniesienie Ciastkarni z 
ul. Zielony Rynek
 12 do w/w obiektu na ul. Kruszyńską 33.

W ramach tego projektu wprowadziliśmy do sprzedaży 10 nowych, ciekawych smakowo wyrobów ciastkarskich:

- babka „Tygrysek” 
- korpusy kruche – babeczki
- kokosanki  
                                                                                                                       

- ślimaki makowe
- strucel z marmoladą
- makowiec z jabłkami
- jogurtowy smaczek z owocami


Zapraszamy Państwa do zakupów tych i innych produktów, będących w stałej ofercie w sklepach „Społem”. Liczymy na to, że spełniamy Państwa oczekiwania smakowe.